~~~annyeonghaseyo~~~

Monday, February 12, 2018

How to love a moody girl?

—> Treat her with food!!!

How to love a moody girl.

Space.  Give her some space when she is not on the mood. Give her some time to contemplate. You would not like it if she will vent out her feelings.

Understand.  Sometimes, when she acts mad at you, always remember that the reason is not always you. It could be something about office works and school works that are need to be done.

Treat her with food.  The best way to control her temper is food. Let her devour a lot of sweets and she will be fine.

Stay calm.  When she is being moody just keep your cool. Do not be mad as well. You will just end up having a big fight.

Make her laugh.  When she slowly gets back to her calm self, make jokes about her. Make her smile. She will appreciate you.

Do sweet gestures. Sometimes she is just tired. Give her a hug and it will make her feel at ease.

A moody girl might gets sometimes into your nerves, but she is thankful with you for being so patient with her. She feels that she is such a spoiled brat sometimes, but she doing her best to control her mood. She knows that she has been unreasonable sometimes and she is really sorry for that.

#LongPost #Photonotmine

...


Mengapa menyapa, jika hanya menjengah..
Mengapa datang, jika hanya untuk pergi..
Mengapa memberi bahagia sekejap cuma, bilamana luka yang tinggal..
Mengapa & terus mengapa..
Tak apa-apa lah..
Mungkin tiada jodoh..

P/s: Tiada kena mengena dengan siapa-siapa. Bila malam tiba, mula la mengelamun ntah apa-apa.

Friday, February 2, 2018

I choose to be happy!

Assalamualaikum.

Dah habis sebulan dah tahun 2018. Orang cakap, bulan dua baru start tahun 2018. Bulan satu haritu, trial jekk.  Emm..ke aku sorang jek main helah tuu? Heheee.

Okaylah. Ape-ape pon nak ucap selamat tahun baru dulu (walaupon dah lambat sebulan), “SELAMAT TAHUN BARU SEMUA!!! πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰”

Bila dah ucap selamat mestilah ada azam tahun baru kan?

Azam tahun baru..rasanya sama je la macam tahun-tahun sblom ni. Dah jadi macam to-do list yang entah bila nak cross, tak cross sampai ke sudah. Pending. Ni kalau zaman-zaman ho ni mau kena tengking, carry out plan asyik pending jekkk. Ahaha! Rindu pulak zaman ho dulu-dulu kala. *macam dah berzaman tinggal, padahal baru setahun lebih jek! πŸ˜’

Kalau tahun ni tak tercapai jugak, kita buat azam baru la tahun depan. Kita sambung study la! Siapa setuju πŸ™‹πŸ». Jum support saya. Kalau nak sambung study, nak ambik ape eh? ED physician? Hurmm. πŸ€” Larat ke tak ni? Tengok dlu la progress macam mana. Tapi dah boleh start usha dah exam bulan brape ni.

Pssttt..kalau siapa-siapa ada calon nak kenalkan kat kita..kabar2 la eh! Kalau nk kenalkan diri sendiri pon boleh! Kita kenal-kenal dulu. Mana tau ada jodoh! Ahaha! Ini semua poyo. * ni kalau baca balik post ni mesti menyesal tak sudah ni.🀦🏻‍♀️ Macam budak-budak sangat ni, padahal umur dah boleh jadi mak budak dahhh.

Jam pukul 2 pagi. Merapu-meraban la tengah-tengah malam ni (eh..!awal-awal pagi) sebab minum coffee malam-malam buta. Dah tak tido. Lepas tu x tahu nak buat apa.

Bukak novel nak baca. Passionless. Takde mood nak baca novel malam ni. Bukak shirley ooi..konon-konon nak study (feeling motivated!), sekejap jek study nya. Lebih tu termenung. Mana nk cari group study ni? Tak jadi study sorang-sorang ni. Tutup buku, bukak pulak blog! Lepas tu merapu-meraban! 😎 cool isn’t it??? Ahaha! Ape-ape je la fifi. Asal bahagia.

Okayla. Lagi layan, lagi ntah apa-apa yang ditulisnya. Kita sambung mengelamun pulak, sampai kita tetido.

P/s: Jangan lupa contact kita! Eh! 😝


Sunday, December 3, 2017

Boleh tak nak sedih sekejap jek.

Assalamualaikum.

Lama tak jenguk blog ni. Berjauh hati gamaknya. Ahaha. Janganlah macam tu. Cukuplah saya sorang jek yang berjauh hati ke makan hati ke apa ke.

Pejam celik pejam celik, dah nak sampai penghujung tahun dah..bulan Disember sudahhh.

Nampaknya, takde chance la nak naik pelamin tahun ni. Cuba lagi tahun depan.

Jodoh ni pon ntah ke mana berjalan. Tak jumpa sampai ke sudah jalan ke hati saya. Cia cia ciaaa. Takpelah. Saya setia menunggu awak, jodoh.

Macam sedih jek bunyi tu. Ahaha. Sedih la jugak! Bagilah orang nak sedih kejap jek.

Redha je la. InsyaAllah kalau jodoh tak ke mana.

Okay. Dah habes sedih dah.

Minum kopi jap!

Sunday, October 1, 2017

This is dedicated to me!

""

This is dedicated to all those people who are single since birth or single since break up:

Don't be desperate for love, let love find you. Let love will cross your land. Love will find you at the right time and at the right moment. Don't make your own love story for the sake of your desperation, just trust in God's plan. Don't be sad because you're the only single in your circle or you see your friends are happy within their relationship, it's just that we all have different love stories. Stop doubting yourself for who you are. Stop asking yourself what's wrong with you. You are absolutely perfect with all your imperfections and there's nothing wrong with you. Enjoy life while you are still single because not those people who are in a relationships are happy, some of them lose themselves for the sake loving. Be happy because you are single because you are free from everything specifically heartbreaks. Enjoy every little things while you are single. Love yourself even more. Discover new things about yourself. Have time and make memories with your friends, just enjoy life. Someday you'll find the right person who will accept and love you for who you are. So to all those single keep waiting and enjoy being single😊

BJL πŸ’•

""

Truth Slap