~~~annyeonghaseyo~~~

Thursday, August 30, 2012

Mesej seorang kekasih kepada kekasihnya.. ♥

[..........

Perempuan : Awk, kenape awk tak penah ajak sy tengk wayang atau keluar jalan² macam pasangan lain?
Lelaki : Saje..
Perempuan : Saje ke atau awk malu nk kuar ngan sy?

Lelaki : Mana ada.
Perempuan : Kenape kita tak penah gayut malam² macm pasangan lain?
Lelaki : Sebab sy nak jimat kredit..
Perempuan : Sampai hati awk kan? Kenape ye kwn sy panggil kekasihnya ''sayang'' tapi awk tak pernah pun panggil saya ''sayang''?
Lelaki : Geli la perkataan tu.. Nak termuntah..

→ si perempuan terus merajuk selepas membaca mesej² dari kekasihnya.. selang beberapa minit kemudian dia menerima mesej dari si lelaki..

Lelaki : Sy tak penah ajak awk kuar tngk wayang & brjalan² sbb nanti bila kita dah kahwin, awk takkan rasa boring nak kuar dngan sy & sy nak saat tuh nanti menjadi kenangan kita yang paling romantik dalam hidup sy.. Lagipun, bukan ke tak elok kalau keluar berdua²an? Mcm² boleh terjadi kan?

Sy tak nak gayut ngn awk mlm² bukan sebab sy nk save kredit ke ape tapi sy tak nak diri sy hanyut dengar suara merdu awk.. Biarlah sy mendengarnya pada malam pertama kita nanti supaya sy akan lebih menghargainya..

Sy tak panggil awk sayang bukan sy geli nak panggil tapi biarlah sy panggil awk ''sayang'' bila kita jadi suami isteri yang sah nanti kerana awk takkan rasa bosan mendengarnya & dpt menjaga hati saya dari tergoda dengan hasutan syaitan..

Sy sangat mencintai awk & sy janji suatu hari nanti awk akan merasai apa yg orang lain rasa sekarang setelah kita sah menjadi suami isteri, insyallah jika kita dijodohkan.. amin..

Perempuan : Sambil menangis terharu berkata "terima kasih bakal suamiku.. Aku amat menyintaimu.. Ya Allah, satukan lah kami dalam ikatan yg sah, amin.."


                                                                                                              ..........]


[copy&edited]

Tuesday, August 28, 2012


video


I never thought that you would be the one to hold my heart
You came around and you knocked me off the ground from the start

You put your arms around me
and I believe that it's easier for you to let me go
You put your arms me and I'm home

How many times will let you me change my mind and turn around?
I can't decide if I'll let you save my life or if I'll drown

I hope that you see right through my walls
I hope that you catch me 'cause I'm already falling
I'll never let our love get so close
You put your arms around me and I'm home

The world is coming down on me and I can't find a reason to be loved
I never wanna leave you but I can't make you bleed if I'm alone

You put your arms around me
and I believe that it's easier for you to let me go...

I hope that you see right through my walls
I hope that you catch me 'cause I'm already falling
I'll never let our love get so close...

You put your arms around me and I'm home...

You put your arms around me and I'm home...

Monday, August 27, 2012


(^_^)

video


There are three words, that I’ve been dying to say to you
Burns in my heart, like a fire that ain’t goin’ out
There are three words, & I want you to know they are true…
I need to let you know

I wanna say I love you, I wanna hold you tight
I want your arms around me & I, want your lips on mine
I wanna say I love you, but, babe I’m terrified
My hands are shaking, my heart is racing
Cause it’s something I can’t hide, it’s something I can’t deny
So here I go…
Baby I lo-o-o-ve you

I’ve never said, these words to anyone, anyone at all
Never got this close, cause I was always afraid I would falll
But now i know, that I’ll fall right in-to your arms…
Don’t ever let me go

I wanna say I love you, I wanna hold you tight
I want your arms around me & I, want your lips on mine
I wanna say I love you, but, babe I’m terrified
My hands are shaking, my heart is racing
Cause it’s something I can’t hide, it’s something I can’t deny
So here I go…
Baby I lo-o-o-ve you

Take it in, breathe the air
What is there to really fear
I can’t contain, what my heart’s sayin’
I gotta say it out loud…

I wanna say I love you, I wanna hold you tight
I want your arms around me & I, want your lips on mine
I wanna say I love you, but, babe I’m terrified
My hands are shaking, my heart is racing
Cause it’s something I can’t hide, it’s something I can’t deny
So here I go…
Baby I lo-o-o-o-ve you


Sunday, August 26, 2012


this time 
i wanna give your heart a break
take as much you want
seriously

video

The day I, first met you, 
You told me you'd never fall in love.
But now, that I get you, 
I know fear is what it really was.
Now here we are, so close, yet so far. 
Haven't I passed the test?
When will, you realize, 
Baby I'm not like the rest?

Don't wanna break your heart, 
Wanna give your heart a break.
I know you're scared it's wrong, 
Like you might make a mistake.
There's just one life to live 
And there's no time to wait...to waste,
So let me give your heart a break, 
Give your heart a break, 
Let me give your heart a break, 
Your heart a break, 
Oh yeah yeah.

On Sunday, you went home, alone, 
There were tears in your eyes.
I called your cell phone, my love, 
But you did not reply
The world is ours, if we want it, 
We can take it if you just take my hand.
There's no turning back now, 
Baby try to understand.
our_heart_a_break.html ]
Don't wanna break your heart, 
Wanna give your heart a break
I know you're scared it's wrong, 
Like you might make a mistake
There's just one life to live 
And there's no time to wait...to waste,
So let me give your heart a break, 
Give your heart a break, 
Let me give your heart a break, 
Your heart a break

There just so much you can take. 
Give your heart a break, 
Let me give your heart a break, 
Your heart a break, oh yeah yeah.

When your lips are on my lips, 
And our hearts beat as one
But you slip out of my finger tips 
Every time you run

Don't wanna break your heart, 
Wanna give your heart a break
I know you're scared it's wrong, 
Like you might make a mistake
There's just one life to live 
And there's no time to wait...to waste,
So let me give your heart a break

Cause you've been hurt before, 
I can see it in your eyes
You try to smile it away, 
Some things you can't disguise
Don't wanna break your heart, 
Baby I can ease the ache..the ache.

So let me give your heart a break, 
Give your heart a break, 
Let me give your heart a break, 
Your heart a break
There just so much you can take. 
Give your heart a break, 
Let me give your heart a break, 
Your heart a break, oh yeah yeah.

The day I first met you, 
you told me you'd never fall in love



Wednesday, August 8, 2012

dont know how to react..when you

to someone that me heart so much:

me, thought that you understand me well
since me and u have been together for a long time.

but
me, was wrong

or 
it just me
for not to understand u well

me, dont know what me meant to u
but me, want u to know that u meant a lot for me

toninght
me, hurt so much
because of u
sorry to say that

one thing 
me, want u to know
even me hurt many times
me, always be ur side.

keep that in mind.

hypoglyacaemia

hai. (^_^)

dh lama tak update blog. soryyyyy. :( tak sempat nak update blog sekarang ni. nak kata busy..takde la busy sangat pon. tapi...ntah laaaa. maybe tengah dalam proses adaptation year 4 kot. eh.eh. still dlm proses nak adapt ke akak oiii? dah nak exam berapa minggu jek lagi niii. sodar laaa..sodar laaa fifi! wake up! do u need a wake up call?? YES!!!

duk cakap-cakap pasal wake up call ni teringat kat behaviour aku ni yang susah..susah ke? LIAT sesuai sket. ha! behaviour aku yang LIAT GILER PUNYER LIAT nak bangun tidur!!! tak kira la pagi ke, petang ke, malam ke...erk! malam memang tak la nak bangun tido an.

semalam aku sakit kepala. maybe tak cukup tido kot. so aku tido la awal sket. tapi aku ada niat nak bangun kul 3am tau. bagus tak aku? hehe. so, malam tadi aku bangun laaa. walaupon bukan kul 3am tapi at least aku bangun jugak. aku bangun dalam kul 4am, terus bukak buku murtagh. esok kelas ngan dr.suraya tapi study x abes lagi. memang nak kena la an. so, aku pon study laaa. kul 5am aku tertido balik. hajatnya nak sahur skali ngan housemates eventho aku tak boley puasa pon. last-last tak sahur pon. beradu la aku didalam keheningan pagi yang sejuk tuuuu. tapi aku set alarm kul 6am, sebab aku kelas kat KK sungai buloh kul 8am, so kena la gerak awal sket. kalo nak gerak awal, kena la bangun awal an. sooo..macam tu lah! alarm dah set..tapi..aku ni yang ntah ape-ape! eiiiiiii!!!! sakit jiwa betol laaa!!!

pagi tadi, tetiba dengar suara selena gomez lagi. hah! ayu call. dah pukul brape ni weyyy??? lekas-lekas aku jawab call, blom sempat ayu cakap..aku dah potong cakap.."ayu..sory. baru bangun niiii. jap ek. jap ek." tengok jam kul 7.15am. aduyaiiiiiiiii....fifi..fifi..fifi.

nasib baik ABC.

tanpa lengah-lengah masa, macam roket aku siap pagi tadi. kul 7.30am dah kat bawah dah. fuhhh..nasib baik. giler laju aku siap! bravo..bravo. jadi, pagi tadi kitorang lalu highway LATAR..nak elak traffic. nak cari nahas ikot kepong masa peak hour? tak sanggup...

jadi macam tu la story aku yang tak tau dah nak kata apa dah. lepas ni aku nak try hipnosis laa. sebab ayu cakap..asal aku tido jek, then dia call aku..mesti aku reject call. ntah ape-ape laaaa. padahal aku tak pernah reject call. aku bangun-bangun jek..dah kelam kabut macam orang ape. huh. scary la pulakkkk. brrrrrrrrrrr...

SO THAT'S WHY LA I THINK I NEED A WAKE UP CALL!

yang si ayu ni pulak lempar ayat boleh tahan pedas jugak laaa. "eleh..ko tu. bangun ke kalo orang call ponnn"

aku buat muka blurrrrr. (~_~)

pasal hypoglycaemic pulak! dah la pagi tadi rush macam orang ape. sampai-sampai jek KK, tengok kena attend pharmacy. so, pegi la pharmacy...buat la kerja menguruskan ubat-ubat untuk patient. skali tengah duk syok-syok buat kerja, tetiba rase semacam jek. eh..macam nak hypo jek ni. jangan-jangan..banyak keje ni. mata ni pulak tak lepas tengok kafe kat depan pharmacy. hish..nak makan ke tak ni. tapi maluuu..even aku tak boley puasa pon, aiii..tak patot, tak patot makan macam tu jek. so, aku decide nak buat tak tau jek..keep on buat keje. sekali tangan dah tremor (ketar-ketar), badan start peloh-peloh. jantung pon dah tak menentu dah duk pumping ni. hish..tak boleh jadi ni. jangan tumbang kat siniii..malu fifi, maluuu.

bila nampak macam kaunter pharmacy dah reda sket, aku minta diri pegi toilet. sampai jek depan toilet, mase nak tolak pintu toilet tu..kaki ngan tangan aku dah tak rasa ape-ape dah, macam kebas. aku rasa macam nak melayang jek. masuk jek toilet, terus mata black out...then aku collapsed rasanya. aku pon tak sure. yang aku tau, aku buka mata jek aku dah terjelopok kat tepi dinding dalam toilet tuuu. lepas sedar tu, aku cepat-cepat call ayu. tak angkat pulak. aku try call absah pulak. nasib baik absah jawab. lepas dah bagitau condition aku camana, aku kat mana. cepat-cepat dorang datang papah aku masuk bilik seminar.

absah pon memang ade hypoglycaemic jugak before this, so dia dah tau camane nak manage. dia dangan kak ayu la pegi kafe, tebalkan muka semata-mata nak belikan makanan untuk aku. terimakasih ayu..absah. :) jasamu dikenang.

hurmmm..begitulaaaa kisah aku 8/8/2012. sedih an. :(

Mari Belajar!

Hypoglyacaemic: gula dalam darah terlalu rendah.

boleh menyebabkan:
kelaparan
menggeletar
berpeluh
jantung berdebar-debar
kebas kulit
penglihatan kabur
lemah/tak larat



kalo terlampau rendah boleh buat pengsan, sawan dengan koma. TAU TAK!!! BAHAYA TAK BAHAYA HYPOGLYCAEMIC NIIII! aku dah macam orang ape dah tadi.

so..kepada sape-sape yang ade hypoglycaemic tu, jangan la skip meal tau.